Ανακάλυψε την Κεφαλονιά

Πετανοί

Οι Πετανοί αποτελούν μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς, βρίσκεται κοντά στο Ληξούρι και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλικής, σε απόσταση 3 χλμ από το Leaf House. Στη διαδρομή προς την παραλία μπορείτε να δείτε από ψηλά όλο το μαγευτικό τοπίο ασύλληπτης φυσικής ομορφιάς περιτριγυρισμένο από πελώριους απότομους βράχους και με πλούσια βλάστηση.

 

Σαν πίνακας ζωγραφικής, η παραλία με το άσπρο βότσαλο και με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά θα την απολαύσετε από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα! Η παραλία είναι οργανωμένη και έχει βραβευτεί με Γαλάζια σημαία.

Παραλία Ξι

Στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς, οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, μια όμορφη και οργανωμένη παράλια σας περιμένει… Η ξεχωριστή παραλία Ξι με το βαθύ κεραμιδί χρώμα της άμμου σε συνδυασμό με τον άργιλο που υπάρχει στο βυθό, δημιουργείται μια χρωματική πανδαισία που όμοιά της δεν υπάρχει.

 

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη καθώς την καθιστά από τις πιο οργανωμένες παραλίες του Ληξουρίου.  

Αθέρας

Ο Αθέρας που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Κεφαλονιάς που απέχει 14 χιλιόμετρα από το Ληξούρι έχει μια αρκετά δημοφιλής παραλία.

 

Η παραλία του Αθέρα, λόγω των ήπιων κυματισμών και εξαιτίας της μορφολογίας του κολπίσκου προσφέρει εύκολη και ασφαλή κολύμβηση που θεωρείται ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

 

Στην παραλία, υπάρχει η μικρή μαρίνα του Πόρτο Αθέρα, η οποία φιλοξενεί αρκετά σκάφη. Κοντά υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και καταπληκτικούς μεζέδες. Αν σας αρέσει η πεζοπορία ή οι ρομαντικοί περίπατοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν αρκετά μονοπάτια για να εξερευνήσετε την περιοχή.

 

 Χαρακτηριστική διαδρομή είναι το μονοπάτι που οδηγεί στη μικρή παραλία Αμύδι.

Λεπέδα

Τα Λέπεδα είναι μια μικρή παραλία που απέχει μόλις 5 λεπτά από το  κέντρο του Ληξουρίου. Από τις πρώτες επιλογές για τους φίλους της θάλασσας που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

Οι μεγαλύτεροι της παρέας κολυμπούν ή παίζουν βόλεϊ και ρακέτες ενώ τα παιδιά φτιάχνουν κάστρα στην άμμο βρέχοντας τα πόδια τους στα ρηχά νερά. Βέβαια, σε αυτήν την όμορφη παραλία δεν θα σας λείψουν οι πλούσιοι και λαχταριστοί μεζέδες από τις ταβέρνες που βρίσκονται πολύ κοντά.   

Κουνόπετρα

Η Κουνόπετρα βρίσκεται στο Ακρωτήρι της Παλλικής, νότια του χωριού Μαντζαβινάτα και το όνομα κουνόπετρα μαρτυρά τον λόγο που πήρε το όνομα αυτό η περιοχή.

 

 Ένας μεγάλος βράχος μέσα στην θάλασσα κουνιόταν ασταμάτητα και έτσι γεννήθηκε το όνομά της. Αυτό το φαινόμενο είναι ορατό ακόμα και σήμερα καθώς εύκολα μπορείς να εντοπίσεις τον βράχο αυτό, επειδή είναι βαμμένος με μπογιά.

Ακρωτήρι

Η παραλία Ακρωτήρι είναι κοντά στην περιοχή της Κουνόπετρας. Πρόκειται για μια μικρή, γραφική και ήσυχη παραλία η οποία διαθέτει ξαπλώστρες. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται μία ταβέρνα με πλούσιους και λαχταριστούς μεζέδες για να σας ανοίξει την όρεξη.

Βάτσα

Η Βάτσα είναι μια πασίγνωστη μικρή αμμώδης παραλία 15 χιλιόμετρα νότια του Ληξουρίου. Όλοι όσοι την  έχουν επισκεφθεί την έχουν χαρακτηριστεί σαν έναν επίγειο παράδεισο, αφού είναι ένα γαλήνιο και απομονωμένο μέρος. Εκεί θα συναντήσετε και το γραφικό και μοναδικό ποτάμι.